Sneekweekkermis 2020 » Foto Album » Sneekweekkermis 2017

Bij Johnny Roulaux win je twee knuffels

Meerdere exploitanten op de Sneekweekkermis komen van ver. Johnny en Sophia Roulaux-Melissen komen echter uit Assen. Ze staan met de populaire spelletjes eendjesvangen en de bussensport op het Martiniplein. Johnny staat meestal bij de bussensport, in de volksmond ook wel blikgooien genoemd. De exploitant is erg tevreden over de organisatie van de kermis. Het woonwagenterrein ziet er bijvoorbeeld perfect uit en de kermismeester is nooit ver weg om eventuele problemen op te lossen.

Johnny en Sophia staan jaarlijks op ongeveer 25 kermissen. De Sneekweekkermis is een bijzondere. Er is een heleboel te doen in de stad en voor de vele gasten is de kermis op het Martiniplein een heel leuk extraatje. Het blikgooien gaat dan ook de gehele dag door. Winnaars kiezen meestal voor een mooie knuffel. Als bonus krijgen de dames er nog een stevige knuffel van de eigenaar zelf bij.

Hardzeildag woensdag 9-8-2017

Diverse draai foto's van de Sneekweek kermis 2017

Wethouder Gea Akkerman slaat geen Sneekweekkermis over

 De kermisbonden werden dit jaar ontvangen door wethouder Gea Akkerman. Zij reikte ook de kermisprijzen uit. Met een knipoog zegt ze: “ik voel me ook wel gerechtigd Maarten Offinga te vervangen. Ik ben de enige wethouder uit Sneek die nog geen enkele Sneekweekkermis heeft gemist”.

Gea Akkerman geniet volop van de attracties op het Martiniplein. Ook haar zoon Otte is meegekomen. “Een paar jaar terug waren de kinderzaken zijn favoriet. Nu is hij niet weg te slaan bij de botsauto’s”. Als Atze J. Lubach, voorzitter van de BOVAK, haar uitnodigt voor een ritje in de Happy Spider hoeft hij niet lang aan te dringen. Een minuut later zweven ze door de lucht.

SNEKERJONGENS HELPEN OP DE KERMIS

Publiek kiest favoriete attracties

Grootvermaak
Happy Spider
Brunselaar- Lutjens

Kindervermaak
Nostalgische Draaimolen
J.F.A. van Dam

Spel- en Gokzaken
Voetbalspel
J. van Dam

Consumptiezaken
Poffertjessalon

A. Korenblik

Melissa Monnier vindt zesde Golden Ticket

 

Om 14.00 uur is het 6e Golden Ticket op het Martiniplein verstopt. Vrij snel was het Melissa Monnier die het begeerde ticket vond. Melissa ontving een zak met munten en tickets om gratis kermis te vieren. Woensdagmiddag om 14.00 uur verstoppen we het zevende en laatste Golden Ticket. Zorg dat je erbij bent, het is de laatste kans. Melissa van harte gefeliciteerd!!

Vandaag was het weer zover, samen met de exploitanten organiseerden we deze middag voor mensen met een geestelijke of verstandelijk beperking. Vanaf 12.30 stonden de kandidaten al te trappelen om zich bij ons te melden. Na een kleine toespraak zijn we gezamenlijk naar het kermisterrein gegaan en kon het feest beginnen.Voor het eerst was deze dag gekoppeld aan de Prikkelarme kermis. De muziek was zachter gezet en de lampjes waar nodig waren uitgezet. Om het feest compleet te maken kwam clown Desalles ook nog langs op de kermis. Met als zijn grappen, grollen en creaties van ballonnen was het weer een groot feest.

Vijfde Golden Ticket is GEVONDEN door Kimberly Nijenhuis

 

 

Kimberly krijgt een zak met munten en tickets om gratis kermis te vieren. Dinsdagmiddag om 14.00 uur verstoppen we het zesde Golden Ticket.

Fransisca bakt haar churros met liefde

Tussen al het geweld van de grote kermisattracties staat de kraam van Fransisca van Dam. Zij verkoopt churros, een Spaanse lekkernij die in korte tijd heel populair is geworden op de kermis. Churros hebben volgens Fransisca het smeuïge van een donut en het krokante van een oliebol. De churros van de jonge kermisexploitant zijn altijd vers en gebakken met een flinke scheut liefde.

De 22-jarige Fransisca staat voor de derde keer op de Sneekweekkermis, maar kent deze kermis al haar hele leven. Haar vader Johnny van Dam is eigenaar van de draaimolen die al tientallen jaren zijn rondjes draait op het Martiniplein. Ook haar broer Johnny jr. werkt op de Sneekweekkermis; hij staat bij het Voetbalspel aan de andere kant van de kermis. “Al generaties lang komen we naar Sneek, mijn overgrootvader stond hier al”.

Fransisca is kermisexploitant in hart in nieren. Tussen maart en november strijkt ze met haar kleine wendbare kraam neer op vele kermissen. De Sneekweekkermis is onbetwist één van haar favorieten. “Het is hier gemoedelijk, de hele stad is met de Sneekweek op een goede manier in rep en roer. Ik hoop hier nog vaak te mogen terugkomen”.(Op de tweede foto van Jan Douwe Gorter: Johnny van Dam jr. (voetbalspel), Johnny van Dam (draaimolen) en Fransisca van Dam).

Meike Bootsma wint 4e Golden Ticket

 

Het Golden Ticket is inmiddels gevonden door Meike Bootsma. Zij heeft een fikse zak met munten en tickets ontvangen om gratis kermis te vieren.
Maandagmiddag om 14.00 uur verstoppen we het vijfde Golden Ticket.
Meike, van harte gefeliciteerd met de prijs!!

Foto-impressie op de kermis door Sneekweekgids

Foto's gemaakt door  JD Gorter

Opening Sneekweek 2017

3e Golden Ticket GEVONDEN

Het Golden Ticket van vandaag is gevonden tussen de lolly's en de zuurstokken van de snoepkraam. Hartelijk gefeliciteerd Daniëlla Laskewitz en Kyra Koetstra.
Zondagmiddag verstoppen we om 14.00 uur het 4e Golden Ticket, weer op het Martiniplein. Vind je het Golden Ticket dan krijg je muntjes en tickets om gratis kermis te vieren.

Nathan Hettinga vindt 2e Golden Ticket

Nathan Hettinga heeft de 2e Golden Ticket gevonden op de Sneekweekkermis. Het ticket was verstopt onder een bankje op de kermis. Nathan ontving van kermismeester Kevin Vonk een zak met tickets en munten om gratis kermis te vieren. Zaterdagmiddag wordt op het Martiniplein om 14.00 uur het derde Golden Ticket verstopt.
Nathan van harte gefeliciteerd!!!

Vanochtend de dag begonnen met een interview met Omroep Fryslân. 

Giovanni Monnier eerste Winnaar Golden Ticket Actie

Giovanni Monnier heeft de eerste Golden Ticket gevonden. De ticket was verstopt onder de leuning van de Waterpoort. Giovanni krijgt tickets en munten om gratis kermis te vieren. Vrijdagmiddag om 14.00 uur wordt de tweede Golden Ticket verstopt, dan op het kermisterrein. Giovanni van harte gefeliciteerd!!

Foto's van de opbouw van de sneekweek kermis 2017

Doe mee met de Golden Ticket Actie en win gratis tickets

Wat houdt deze actie in? Elke dag (van donderdag 3 augustus t/m woensdag 9 augustus) wordt op of bij de kermis een Golden Ticket verstopt. Dagelijks wordt om 14.00 uur op Facebook een hint gegeven waar de Golden Ticket ligt. Zo nodig geven we om 15.00 en 16.00 uur nog een hint. Degene die de Golden Ticket vindt wint gratis tickets en kermismuntjes voor de attracties op de Sneekweekkermis. Kijk voor de verdere spelregels op www.sneekweekkermis.nl/spelregels-golden-ticket.

Donderdagmiddag 14.00 uur wordt de eerste Golden Ticket verstopt. Deel dit bericht met je vrienden en zoek mee en wie weet zijn de gratis tickets straks voor jou.

De voorbereidingen voor de Sneekweekkermis zijn in volle gang. Overal in de stad en wijde omgeving staan grote reclameborden voor de kermis. De webcam is in de lucht en vanmorgen zijn de attracties op het kermisterrein uitgetekend. Gebeurde dat laatste vroeger met een meetlint, nu maakt de gemeente gebruik van het GPS.

Een voltreffer bij de schiettent

De schiettent is niet weg te denken bij de Sneekweekkermis. Familie Hoefnagels-Dorenberg uit Apeldoorn krijgt met hun prachtige ‘Shooting Game’ weer een plaatsje direct aan het begin van de kermis. De schiettent van deze familie valt op door het grote aantal variaties aan schietspelletjes, de vele soorten prijzen die er zijn te winnen en niet op de laatste plaats ...door de aangename manier waarop de klanten worden geholpen.
 Exploitant Maikel Hoefnagels kijkt uit naar de komende Sneekweekkermis. Speciaal hiervoor en alleen voor deze kermis

heeft hij een hoesje ontworpen waarin de geschoten foto veilig kan worden opgeborgen. Op de Tilburgse Kermis kon hij ons deze ‘voltreffer’ al laten zien.

Route 66 loopt binnenkort weer door Sneek

Eén van de mooiste autoscooters van ons land genaamd ‘Route 66’ staat binnenkort weer op het Martiniplein. Tijdens de komende Sneekweekkermis kan jong en oud, met of zonder rijbewijs, weer in één van de 30 botsauto’s stappen. De fraai gedecoreerde en ’s avonds prachtig verlichte kermisattractie is een feest voor het oog.

Kermisexploitant Vallentgoed zorgt er voor dat zijn zaak up to date blijft. Zo zijn onlangs beveiligingscamera’s aangebracht en is het naambord ‘Route 66’ geheel vernieuwd en voorzien van LED-verlichting. Van 4 augustus tot en met 10 augustus kan er weer volop worden gebotst.

De Sneekweekkermis houdt eenmalig een grote deel-, like- en winactie. Wie wint mag gratis kermisvieren. Wat moet je doen? Deel dit bericht met je vrienden en familieleden en like onze facebookpagina Sneekweekkermis. Wanneer je onze facebookpagina al eerder hebt geliket hoef je dit bericht alleen maar te delen en je doet ook mee.

Eind deze week maken we op deze facebookpagina bekend wie gratis mag zwaaien en zwieren op de gezellige Sneekweekkermis die van 4 t/m 10 augustus wordt gehouden. Dus ga snel aan de slag en deel, like en win!

Sneekweek-draaimolen in oude luister hersteld.

De draaimolen van Johnny van Dam is tijdens de Sneekweekkermis altijd een vaste waarde op het Martiniplein. De familie Van Dam reist al vijf generaties lang met de prachtige molen.Vorig jaar werd in Uden deze geliefde kinderzaak door brand beschadigd. De afgelopen maanden zijn gebruikt om de draaimolen grondig te renoveren. Praktisch alles aan de molen werd aangepakt: de vloeren, het plafond, de attributen, de randdelen, de paarden en ook het orgel werd gerestaureerd en opnieuw gedecoreerd. Het resultaat mag er zijn; vanaf 4 augustus is dat allemaal te zien en draait de populaire attractie, die gebouwd is in 1890, weer zijn vertrouwde rondjes op het Martiniplein.

Fire Department krijgt versterking

Na een paar jaar van afwezigheid komt het prachtige Funhouse Fire Department opnieuw naar de Sneekweekkermis. Het spectaculaire funhouse van familie Ordelman is één van de grootsten in zijn soort en biedt de bezoekers een spannende tocht door de wel heel bijzondere brandweerkazerne.

Voor het eerst in Sneek zullen tegen het front enkele metershoge poppen worden gestationeerd. Deze brandweermannen hebben de opdracht gekregen met een helicopter de branden rond het funhouse te bestrijden. De gasten wordt gevraagd daarbij een handje te helpen

Ladies Night op de Sneekweekkermis

 

Tijdens de Sneekweekkermis zal op dinsdagavond 8 augustus voor de eerste keer een Ladies Night worden gehouden. Alle dames op de kermis kunnen dan genieten van kortingen bij de kermisattracties. Gezellig met je vriendinnen naar de kermis en dan nog een voordeel ook!

Dansende Carrousel weer op Sneekweekkermis

Op 4 augustus zal het Martiniplein weer vol staan met tientallen bonte kermiszaken. Ook de Happy Spider van familie Lutjens is er weer bij. Opnieuw komt deze vrolijke machine naar Sneek om de vele kermisgangers happy te maken.

Video: Jd Gorter

Prikkelarme kermis

Tijdens de komende Sneekweekkermis zullen we op maandag 7 augustus beginnen met een prikkelarme kermis. Tussen 13.00 en 16.00 uur zal de muziek zachter worden gezet en de verlichting worden aangepast. Hierdoor is het voor mensen met autisme, epilepsie of een andere beperking ook mogelijk aan het vertier deel te nemen.

Booster Maxxx van bijna 60 meter komt naar Sneek

De Booster Maxxx is één van de meest spectaculaire attracties op de Nederlandse kermis. Ook dit jaar (4 t/m 10 augustus) staat deze sensationele zaak op de Sneekweekkermis. Met zijn bijna 60 meter steekt het gevaarte hoog boven de stad uit en is daarmee een geweldige blikvanger van de kermis. Kermisexploitant De Voer meldt dat de passagiers van de Booster Maxxx met een kracht van 4,2 G kunnen rekenen op een onvergetelijke rit.

Video: Jan Douwe Gorter

In de Sneekweek aan de touwtjes trekken

Op de Sneekweekkermis mag het populaire touwtje trekken natuurlijk niet ontbreken. Het is één van de oudste spelletjes op de kermis. Helen en George Reemer staan volgende maand weer met hun fraai gedecoreerde touwtjetrektent op het Martiniplein.

Op dit moment staat hun lijntrek, zoals het touwtje trekken deftig heet, op de kermis in het Brabantse Best. Ook daar is hun spelletje geliefd; de jonge deelnemers krijgen rustig de tijd mooie prijzen uit te zoeken. En wie bij familie Reemer aan de touwtjes trekt en drie keer dezelfde prijs ophaalt krijgt een extra prijs.

Spookhuis steeds enger

De nieuwe spookvilla die op de Sneekweekkermis zal verschijnen wordt met de dag spannender gemaakt. Exploitant Corry Sipkema heeft het spookhuis nu binnen en buiten op-en-top aangekleed zodat de spoken zich er helemaal thuis voelen. Op het nieuwe spookhuis is inmiddels een torenhoog naambord geplaatst dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: deze villa wordt bewoond door heel veel ghosts. Enge figuren die er rondzwerven hebben we op de kermis in Assen stiekem even op de foto gezet.

Miami Trip kantelt alle kanten op

Dit jaar zullen maar liefst acht grote vermaakzaken een plaatsje krijgen op de Sneekweekkermis. Eén van deze zaken is de Miami Trip van exploitant Van Dongen uit Rumpt. Een wip op de kermis in Sneek is niet nieuw maar de Miami Trip biedt de gasten een extra belevenis. Halverwege de rit wordt de wip gekanteld en beweegt de bank niet alleen omhoog en omlaag en van rechts naar links, maar ook naar voren en achteren.

Uitbater Nicky Arjaans, die achter de knoppen zit, geeft daarbij het apparaat extra power, waardoor de snelheid wordt opgevoerd. Nicky stond eerder met een loterijzaak op de op de Sneekweekkermis, maar ook de Miami Trip past volgens hem helemaal op deze familiekermis.

Christian brengt de ballen weer aan het rollen

Het Bowling Palace van kermisexploitant Christian Brunselaar is helemaal klaar voor de Sneekweekkermis. De afgelopen winter heeft Christian zijn spelzaak samen met Reclamebureau Tuccer een geheel nieuwe look gegeven en nu kunnen de ballen weer rollen…

Van 4 tot en met 10 augustus is het zover. Behalve de vernieuwde Skeeball van Christian en Priscilla zullen totaal zo’n tien spel- en gokzaken, waaronder de bekende Pusher en de Lu...cky Cranes een plaatsje krijgen op het Martiniplein.

Foto's: Jan Douwe Gorter

Tornado komt weer naar Sneek

Op veler verzoek staat de Tornado van kermisexploitant Van de Wiel weer op de Sneekweekkermis. De Tornado is een spectaculaire carrousel waarbij de vloer tijdens de rit schuin omhoog gaat staan. Ondertussen blijven de gondels op de vloer heftig rondtollen.

Exploitant Petra van de Wiel heeft zin in de Sneekweekkermis die van 4 tot en met 10 augustus wordt gehouden. Haar hele leven bivakkeert ze al op de kermis. “Twee weken nadat ik in maart gebore...n ben ging ik mee op reis”. De familie Van de Wiel, die uit het Brabantse Nieuwkuijk komt, bezit naast de Tornado ook nog een Funhouse, eendjesvissen en een Breakdance.

De Tornado staat nu in Purmerend. Velen maken een rondje in deze wervelende machine.Twee passagiers die uitstappen: “Wat een heerlijke kick krijg je hiervan”.

Foto's: Jan Douwe Gorter

Huiveringwekkende Villa komt naar Sneekweekkermis

Kermisbezoekers die van griezelen houden kunnen op de komende Sneekweekkermis hun hart ophalen. Bij Mondial in Heerenveen wordt de laatste hand gelegd aan een geheel vernieuwd spookslot The Villa van kermisexploitant Corry Sipkema. Het kolossale griezelhuis is nog niet af, want er worden nog verscheidene decoratiestukken aangebracht. Ondanks dat hebben verschillende angstaanjagende spoken en vreselijke monsters al hun intrek genomen.

The Villa zal voor het eerst haar deuren openen op de Koningskermis op het Malieveld in Den Haag. Daarna maakt Sipkema met zijn enge Villa een reis door Nederland om vervolgens begin augustus naar de Sneekweekkermis te komen.

 De schrikwekkende spoken zijn dan helemaal ingeburgerd om hun argeloze bezoekers de stuipen op het lijf te jagen.

De Sneekweekkermis wordt gehouden van 4 t/m 10 augustus 2017. Foto’s gemaakt bij Mondial Rides door Jan Douwe Gorter.

Nieuwe look voor de Skeeball van Christian Brunselaar.

De Skeeball is één van de leukste spelletjes op de kermis. Daarom is deze kermiszaak ook altijd te vinden op de Sneekweekkermis. Christian Brunselaar, eigenaar van de Skeeball, heeft zijn zaak de afgelopen winter een compleet nieuwe look gegeven. Samen met Reclamebureau Tuccer uit Enschede heeft hij daar de voorbije maanden heel hard aan gewerkt. Christian, die al 8 jaar met de Skeeball reist, is kermisexploitant in hart ...en nieren. Hij is met het kermisleven opgegroeid, want ook zijn ouders en opa en oma stonden al op de kermis. Op 5 april start het nieuwe

seizoen en zal de sympathieke exploitant samen met Priscilla weer op talrijke kermissen aanwezig zijn en vele bezoekers plezierige momenten bezorgen. Christian heeft wel een verklaring voor het feit dat de Skeeball zo populair is; het spelletje is voor jong en oud en voor slechts 1 euro kan je al meedoen. Tussen 4 en 10 augustus is zijn geheel vernieuwde Skeeball te bewonderen op de Sneekweekkermis.